Middelmådig danskerdag i Malaysia, hvor 24-årig australier fører

Nathan Holman fører efter 1. runde
Nathan Holman fører efter 1. runde

Efter første runde af Maybank Championship Malaysia på Europatouren fører den 24-årige australier, Nathan Holman, der gik dagens bedste runde i 64 slag (-7). Holman gik en bogey-fri runde. Australieren  vandt i december 2015 Australian PGA Championship og har indtil videre kun spillet 15 turneringer på Europatouren. Sejren i Australien medførte, at Holman gik fra 318. til 176. pladsen på verdensranglisten. “Jeg har ambitioner om at komme i top-100 i år, og derefter i top-50”, sagde australieren efter sejren. Efter dagens runde fortalte Holman, at banen i Malaysia passer ham rigtig godt og ser frem til de næste 3 dages turnering.
Nathan Holman fører med et enkelt slag til 6 forfølgere, heriblandt englænderne Danny Willett og Tommy Fleetwood.
Mindre godt gik det for danskerne i feltet. Til start i denne uger er: Thorbjørn Olesen, Søren Kjeldsen, Morten Ørum Madsen, Lucas Bjerregaard og Jeff Winther. Jeff Winther var ikke kvalificeret til turneringen, men fik en invitation qua den flotte 2. plads ved sidste uges Tshwane Open i Sydafrika.
Lucas Bjerregaard er bedste dansker efter 1. runde i -1.
Lucas Bjerregaard er bedste dansker efter 1. runde i -1.

Lucas Bjerregaard gik dagens bedste danskerrunde i -1 og er sammenlagt på en delt 48. plads. Bjerregaard lavede på dagens runde 4 birdies og 3 bogeys. Et slag efter Bjerregaard ligger Søren Kjeldsen i par sammenlagt. Til forskel for Bjerregaard’s scorekort, så lavede Kjeldsen desværre en bogey mere.
Længere tilbage i feltet finder vi Morten Ørum Madsen, der gik i +1, hvilket rækker til en delt 85. plads. Jeff Winther gik i +2 og Thorbjørn Olesen gik i +4.
For Thorbjørn Olesen er der lidt ekstra på spil i denne uge. Hvis Thorbjørn formår at spille sig i top-10 på Race to Dubai får han en invitation til WGC-Cadillac Championship, som spilles på Doral om 2 uger.
Viasat golf sender fra 2. runde direkte fredag kl. 08.00.
Europatourens leaderboard, Maybank Championship Malaysia