Garmin TruSwing og Approach X40 – Trackman i lommeformat?

Garmin Approach X40 og TruSwing er det perfekte golf-makkerpar
Garmin Approach X40 og TruSwing er det perfekte golf-makkerpar

Som golfspiller leder man ofte efter gode tips og muligheder for at forbedre spillet med det optimale boldtræf, og derved sænke handicappet. Der findes i dag mange forskellige teknologiske muligheder for at få målt de forskellige elementer i ens golfsving. De fleste af disse muligheder er dog af en så stor fysisk størrelse, at det som regel kræver megen plads og ekstra planlægning at gennemføre de forskellige tests. Her har Garmin med deres TruSwing sørget for, at der nu ikke længere behøves et stort setup, når man skal foretage analyser af golfsvinget. Garmin TruSwing vejer blot 28 gram, og fylder nogenlunde det samme som en pakke tyggegummi – kort sagt noget, der er plads til den i en lomme eller i baggen. Nu fungerer den lille sensor dog ikke alene, det kræver at man har en Smartphone og downloader Garmin Connect Appen. Denne App sørger for at det hele ”spiller sammen”, og når man først har sat sig ind i det simple set-up er man klar til at gå i gang.
Se Garmins video om Truswing herunder, du kan finde flere videoer om Truswing her, artiklen fortsætter under videoen…

Det er her vigtigt, at man har fuldt boldtræf, når man benytter TruSwing, så en tur i haven med en plastik bold, vil ikke give korrekte måleresultater. Teetimes anmelder tog derfor til driving rangen på Harekær Golf, for at afprøve TruSwing, og da indstillingerne var sat op hjemmefra, var det blot at montere den lille sensor på jernet, og derefter ”parre den” via Bluetooth med ens Smartphone. Når dette er på plads, går man ind i appen Garmin Connect og der vælges ”Svinganalyse”, vælge sit jern, og så er det bare med at slå bolde og svinganalysen kan begynde. TruSwing oploader automatisk dine optagelser i ”svinganalyse-sektionen” og man kan efterflg. gennemgå optagelser og samtidig få mange oplysninger om svinghastighed, vinkler, boldtræf og meget mere. Når optagelserne er ”i kassen” kan man i 3D gennemgå svinget i detaljer og sammenligne dem med andre optagelser.
Læs også: Teetime tester Garmin S20
Det kan dog være lidt bøvlet og en udfordring hele tiden at skulle tage fat i mobilen, når man vil være ajour med informationerne. Her har Garmin sørget for at eliminere denne udfordring, da man med deres nyeste GPS, Approach X40, kan blive hægtet på systemet og løbende få alle slagdata leveret på golfuret. Man kan derfor få ”mellemtider” leveret direkte på håndleddet, mens man træner. Samtidig gemmes alle optagelser, således at man i ro og mag kan gennemgå det hele, når træningssessionen er overstået.
Garmin Approach X40 har mange andre funktioner udover golffunktionerne
Garmin Approach X40 har mange andre funktioner udover de smarte golffunktioner

At kalde Garmin Approach X40 for en golf-GPS er en underdrivelse af dimensioner, for selve golf-GPS funktionen er blot en lille del af de muligheder brugeren har. X40 har også indbygget aktivitetstracker, pulsmåler, skridttæller samt mulighed for at registrere søvndata. Når dette lille stykke elektronik samtidig har et lækkert design, så kan man let fristes til at ”gå med armbåndet” hele tiden. Teetimes anmelder var specielt begejstret for ”smart notification” på X40. Når enheden er forbundet med mobilen, så får man automatisk besked ved modtagelse af SMS, mails samt telefonopkald. Ved indgående telefonopkald oplyses desuden navnet på den der ringer, såfremt nummeret findes i mobilens kontaktpersonregister.
Naturligvis fungerer GPS-funktionen perfekt, og man får mål til front-, midt- & backgreen samt afstande til hazarder.  Samtidig kan man selv vælge hvilke informationer der vises i displayet, så de mange muligheder i X40 forstyrrer ikke, når enheden udelukkende bruges som golf-GPS! Se Garmins video om Approach X40 herunder, du kan finde flere videoer om golfurets mange funktioner her, artiklen fortsætter under videoen…

TruSwing & Garmin X40 må simpelthen være den ideelle julegave til golferen, der går op i alle detaljer, og samtidig er villig til at ofre lidt tid på træningsbanen for at blive bedre. Man kan pludselig se dokumentation på ens fejl og mangler i svinget, og man kan derefter selv arbejde videre med detaljerne, og samtidig via det smarte software se, om man er på rette vej til det nye handicap. At X40 har mange ekstra funktioner, er vel at betragte som en dejlig bonus.
Truswing og Approach X40 - den ideelle julegave til golferen
Truswing og Approach X40 – den ideelle julegave til golferen

Teetimes anmelder anbefaler dog, at man stadig inddrager golftræneren i projektet. Det er de færreste golfere, der uden videre kan foretage en korrekt analyse af svinget, og selv se hvor der skal sættes ind, for at få det perfekte boldtræf.
Man skal derfor ikke bilde sig ind, at man ved at anskaffe TruSwing, fremover ikke behøver at besøge den lokale Pro. TruSwing er et redskab, der bør opfattes som et supplement til den normale træning, men absolut et redskab der kan forbedre sving og boldtræf for golfere på alle niveauer.
Du kan læse mere om produkterne; Truswing og Approach X40 hos Garmin