Opdatering på Race to Dubai Rankings

Rory McIlroy
Der var meget på spil ved BMW Masters, fordi turneringen var sidste mulighed for at spille sig ind i sæsonfinalen, DP World Tour Championship, der bliver spillet i den kommende uge i Dubai. Samtidig var turneringen i Kina også en mulighed for de nærmeste forfølgere til at hale ind på Rory McIlroy på førstepladsen på Race to Dubai Rankings, da han ikke deltog i den tredje turnering i Final Series.
– Læs mere: Imponerende tredjeplads til Lucas i Kina
For at tage kampen om førstepladsen så er der lagt op til en brag af en sæsonfinale i Dubai, for da Danny Willett blev nummer 28 i Kina 72.600 point, så er han nu blot 1.613 point efter McIlroy. 28. pladsen i Kina blev delt med to andre spillere, men havde han sluttet alene på pladsen, så havde han fravristet førstepladsen fra McIlroy, der har indehavet den siden den 12. april.
– Læs mere: G’Mac føjer endnu en restaurant til imperiet
Førstepladsen ved DP World Tour Championship udløser 1.333.330 point, og det betyder, at Rory McIlroy, Danny Willett, Justin Rose, Shane Lowry, Louis Oosthuizen og Branden Grace alle kan vinde den samlede Race to Dubai Rankings, hvis de vinder i Dubai.
Ser man længere nede på ranglisten, så har Sergio Garcia som nummer 28 som den eneste i top-60 ikke valgt at stille op i Dubai, og det betyder, at Stephen Gallagher som nummer 61 er inde i feltet på sidste mandat.
Søren Kjeldsen, Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen var forud for BMW Masters alle inde i sæsonfinalen, og det ændrede turneringen i Kina ikke ved. Kjeldsen er nummer 13 på RTD, mens Olesen er nummer 30 og Bjerregaard nummer 33.
Race to Dubai Rankings, link.