5 danskere til start i Malaysia, hvor Thorbjørn jagter plads i WGC.

Thorbjørn OlesenI denne uge gælder det Maybank Championship Malaysia, som spilles på Royal Selangor GC i Kuala Lumpur. Banen, som blev grundlagt helt tilbage i 1921 er en 6476 meter lang par 71 bane med fire par 3 huller, tre par 5 huller og elleve par 4 huller. De tre afslutningshuller hvor det hele skal afgøres på søndag består af hul 16, som er et 406 meter langt dogleg højre hul med en bunker godt placeret i doglegget. Hul 17 er et knap 200 meter langt par 3 hul med vand på hele højre siden samt bag ved greenen. Endelig er hul 18 et 443 meter langt par 4 hul med vand hele vejen langs højre side af fairway og green. Især de sidste to huller kan, med for mange nerver, resultere i høje scores.
— Læs også: Mickelsons mareridt: Vaughn Taylor vandt på Pebble
Turneringen i Malaysia er indtil videre den mest pengestærke turnering i 2016 på Europa Touren. Det betyder også at spillere som Martin Kaymer, Louis Oosthuizen, Darren Clarke og den tidligere Ryder Cup kaptajn Paul Mcginley er til start.
For danskernes vedkommende er Thorbjørn Olesen, Søren Kjeldsen, Morten Ørum Madsen, Lucas Bjerregaard og Jeff Winther til start. Jeff Winther var ikke kvalificeret til turneringen, men fik en invitation qua den flotte 2. plads ved sidste uges Tshwane Open i Sydafrika.
— Læs også: Ugens starttider Europa Touren
For Thorbjørn Olesen er der lidt ekstra på spil i denne uge. Hvis Thorbjørn formår at spille sig i top-10 på Race to Dubai får han en invitation til WGC-Cadillac Championship, som spilles på Doral om 2 uger. Thorbjørn er lige nu placere på en 11. plads, men er kun 17.000 Euro fra australske Nathan Holman på 10. pladsen, der dog også er til start i Malaysia.
Maybank Championship Malaysia kan følges live på Viasat Golf og Viaplay.dk torsdag fra kl. 08:00.