Stadig spænding om Race to Dubai

HenrikStenson_dubai13-259422Denne sæsons Europatour, som afsluttes med ugens DP World Tour Championship i Dubai, blev skudt i gang d. 26. november 2015 på Leopard Creek i Sydafrika. Sæsonens første titel tog sydafrikanske Charl Schwartzel sig af, og US Masters vinderen fra 2011 gentog kunststykket allerede i februar måned, da han vandt Tshwane Open, som ligeledes blev spillet i Sydafrika.
Efter 44 af sæsonens 45 turneringer er Schwartzel dog ikke længere med i opløbet om Race to Dubai titlen og bonuspræmien på de USD 1.250.000, da den skal afgøres blandt fire af sæsonens helt store profiler. Årets The Open vinder fra Royal Troon, svenske Henrik Stenson ligger på førstepladsen forud for den stærkt besatte turnering i Dubai. Hernæst følger årets vinder af US Masters, engelske Danny Willett, samt svenske Alex Noren som har vundet hele fire gange på Europatouren i år bl.a. Nedbank Golf Challenge i sidste uge. På fjerdepladsen finder vi nordirske Rory McIlroy bl.a. takket være sejren i Irish Open, hvor McIlroy i øvrigt selv var vært for turneringen.
– Læs også: Suveræn Alex Noren vinder sin 4. turnering i år
Henrik Stenson, som vandt Race to Dubai i 2013, har en føring på 299.675 point over Danny Willett, 633.437 point over Alex Noren og 1.176.414 point over Rory McIlroy, som har vundet Race to Dubai de seneste to sæsoner. På Race to Dubai listen svarer et point til en euro og med de mange euros, der er på spil i ørkenstaten, er intet afgjort på forhånd. Stenson og Willett kan selv afgøre det, mens Noren og McIlroy er afhængig af de øvrige resultater. Nedenfor ses de scenarier, der skal indtræffe for, at den enkelte spiller kan løfte Race to Dubai trofæet på søndag:
– McIlroy skal vinde i Dubai samtidig med, at Stenson slutter uden for top 45, Willett uden for top fem og Noren uden for top to
– Noren kan kun vinde hvis han slutter i top to, men selvom Noren vinder i Dubai, kan Stenson stadig vinde Race to Dubai, hvis Stenson bliver nr. to i sæsonfinalen
– Hvis Noren bliver nr. to, vinder han Race to Dubai, hvis Stenson slutter uden for top otte og Willett uden for top to
– Hvis Willett bliver nr. fire, skal Stenson slutte i top 30 for at slutte foran Willett
– Hvis Willett bliver nr. tre, skal Stenson slutte i top ni for at slutte foran Willett
– Hvis Willett bliver nr. to, vinder han Race to Dubai, hvis Stenson ikke slutter i top to og Noren ikke vinder
– Hvis Willett vinder turneringen, vinder han også Race to Dubai
– Stenson vinder Race to Dubai, hvis ingen af ovenstående scenarier udspiller sig.
Rory McIlroy, Dubai 2015Rory McIlroy er som nævnt dobbelt forsvarende Race to Dubai mester, og skulle han gå hen og vinde igen på søndag, bliver McIlroy den første til at vinde tre år i træk siden Colin Montgomerie i 1999. Med til historien hører dog, at Montgomerie ikke blot vandt tre gange i træk, men således hele syv gange i træk fra 1993 til 1999.
DP World Tour Championship igangsættes i morgen kl. 04:40 dansk tid af Felipe Aguilar og Raphaël Jacquelin, mens Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen teer ud henholdsvis kl. 07:55 og kl. 09:00 i selskab med to Ryder Cup debutanter fra Hazeltine, Thomas Pieters og Chris Wood. På Race to Dubai ligger Kjeldsen nr. 21, mens Olesen ligger på en imponerende tiendeplads efter bl.a. sejren i Tyrkiet Airlines Open for to uger siden.
Viasat Golf og Viaplay sender direkte fra Dubai kl. 09:00 i morgen og alle ugens sendetider kan ses på vores TV-side.
DP World Tour Championship, startliste